IUF logo; clicking here returns you to the home page.
IUL
Förenar livsmedels- och lantarbetare samt hotellanställda världen över


Arbetarna på Interbrew I Storbritannien röstar om stridsåtgärder

Upplagd på IULs hemsida den 14-Dec-2004

Skicka denna artikel till en vÅ n.



Den 7 december höll ordförande i T&G-, GMB- och Amicusklubbar som representerar Interbrewanställda på företagets fyra brittiska bryggerier ett gemensamt möte och beslutade låta medlemmarna rösta om eventuella stridsåtgärder. Beslutet följer på Interbrews vägran att förhandla på nationell nivå, vilket facket kräver för att effektivt hantera frågor som avgångsvederlag, produktionsflyttar, nedläggningar och pensioner.

Omröstningen planeras äga rum i början av 2005.

Efter klubbordförandenas möte sa Brian Revell, ombudsman hos T&G för livsmedel och jordbruk:

Alltför länge har företaget fått bestämma över nationella frågor utan hänsyn till de anställdas intressen. Nedläggningshotet mot Boddingtons i Manchester är varken mer eller mindre än ett strategiskt företagsbeslut. Om Interbrew kan fatta sådana beslut på nationell nivå finns ingen anledning till att de inte skulle kunna diskutera relaterade frågor som direkt påverkar alla deras anställda.

Arbetarna på Interbrews anläggningar i Storbritannien ska rösta om kravet på nationella förhandlingar i "frågor som inte kan avgöras av den lokala ledningen." De berörda anläggningarna är Magor utanför Newport i södra Wales, Samlesbury utanför Preston i Lancashire och Wellparkbryggeriet i Glasgow. Anläggningarna producerar kända varumärken för den brittiska marknaden, t ex Stella Artois.

Jude Brimble, GMB:s förbundsombudsman för livsmedel och fritid sa:

Vår gemensamma ståndpunkt fäster uppmärksamheten på sådana frågor som oroar våra medlemmar. Interbrew måste behandla sina anställda med större respekt och rådgöra med oss, deras fackförbund, på nationell nivå. Det går inte längre att bara härska och söndra.